бігунок

На блозі розміщені посилання на електронні ресурси для підготовки до ЗНО.

неділю, 17 листопада 2013 р.

ІКТ-компетентність

Одним з головних завдань освітнього процесу є створення умов для здобуття учнями необхідних для майбутнього самостійного життя певних знань та отримання необхідних навичок.
Останнім часом досить багато говорять про «Навички 21 століття» (http://uspih.iteach.com.ua/for-trainers/treasury/21century), про ті головні напрямки в яких повинні працювати навчальні заклади, щоб учні були підготовлені до життя у 21 столітті. У переліку біля 30 % займають навички, що стосуються інформаційних комп’ютерних технологій (ІКТ).
Тому, як зазначає Литвинова С. Г. (http://www.ruo-obolon.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=86) однією з складових професійної компетентності учителя, важливість якої обумовлена сьогодні змінами в освіті, викликаними розвитком інформаційних технологій, є компетентність у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.
Тут же зазначено. Під  інформаційно-комунікаційною компетентністю розуміють - підтверджену здатність особистості застосовувати на практиці інформаційно-комунікаційні технології для задоволення власних потреб і розв'язування суспільно-значущих, зокрема, професійних, задач у певній предметній галузі або виді діяльності. (О.М.Спірін).
Для визначення рівня ІКТ копетентностей вчителів-предметників  автор (Литвинова С. Г.) пропонує анкету http://www.arsenich.blogspot.com/p/blog-page_8650.html.

Кожен бажаючий адміністратор школи, вчитель-предметник, методист чи управлінець може протестуватися  за посиланнямhttp://www.arsenich.blogspot.com/p/blog-page_8650.html, або перейшовши на закладку Самоосвіта пройти Тест на визначення рівня ІКТ компетентності.

Немає коментарів:

Дописати коментар